.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

*آغاز دور جدید فعالیت انجمن سواد رسانه ای ایران*

هفتمین نشست سراسری فعالان سواد رسانه‌ای کشور با حضور اعضای انجمن سواد رسانه ای ایران و برخی مدیران دستگاه های مسئول در حوزه فضای مجازی و رسانه امروز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

به گزارش رسانه نو ، پنجشنبه ۱۳ دی‌ماه هم‌زمان با سالروز ولادت امام محمدباقر علیه‌السلام، هفتمین نشست سراسری فعالان سواد رسانه‌ای کشور در محل «فرهنگسرای رسانه» برگزار شد.

محوریت این نشست، نقش سواد رسانه‌ای در تحلیل تحولات اخیر منطقه، نقد و بررسی عملکرد آموزش و پرورش در حوزهٔ سواد رسانه‌ای، و نیز شبکهٔ نمایش خانگی، سواد رسانه‌ای و والدگری رسانه‌ای بود که با نمایش یک ویدیو به مناسبت بزرگداشت سالگرد شهادت سرلشکر شهید حاج‌قاسم سلیمانی همراه شد.

دکتر «مهدی شکیبایی» رئیس فرهنگسرای رسانه در ابتدای نشست ضمن خوشامدگویی به میهمانان با تأکید بر اهمیت سواد رسانه‌ای گفت: «چند روز قبل از سقوط نظام سوریه در جلسه‌ای، یکی از کسانی که در میدان بود فضا را درباره تحولات سوریه برایمان تشریح کرد. تحلیل او که بر اساس تحلیل نظامی بود و توجهی به تحلیل افکار عمومی نداشت، خوش‌بینانه بود اما یک هفته بعد سوریه سقوط کرد. این نشان‌دهنده نقش رسانه‌ و ضرورت برخورداری از سواد رسانه ای در شرایط امروز است.»

در ادامه دکتر «سید مرتضی موسویان» رییس هیئت‌مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران با تأیید صحبت‌های دکتر شکیبایی گفت «خوب است جنبه‌های دیگری از بحث تحلیل نتایجی که از صحنه سوریه داشتیم ارائه دهیم.»

او با قرائت پیام رهبر معظم انقلاب خطاب به دکتر پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما و همایش «افق تحول رسانه ملی» گفت «رهبر انقلاب به سه پارامتر مهم اشاره می‌کنند: دقت، تلاش و ابتکار. نبود ره‌نامه یا دکترینی که هنجارها و ناهنجارها، خط قرمزها و خط سفیدها، بایدها و نبایدها را برای اصحاب رسانه مشخص کند، نکته‌ای اساسی است.»

او افزود «تسلط بر حوزه و مستندات لازم در آن، برای اصحاب رسانه، حتی بیش از کارشناسان آن، ضروری است. مسئله اصلی این است که وقتی چند روز قبل هم ندانیم در سوریه چه می‌گذرد و درست یک روز بعد از تصرف دمشق تازه متوجه می‌شویم که چه اتفاقی در جریان بوده است، یعنی تحلیل دقیقی از قدرت روایت سازی رسانه ها در جهان امروز نداریم.»

موسویان افزود «بحث اساسی این است که رسانه حقیقت را می‌سازد، رسانه ابزاری است که از یک واقعیت، حقیقت را می‌سازد. حقیقت، روایتی است که رسانه می‌سازد و مخاطب آن را می‌پذیرد. چون خودش از نزدیک شاهد ماجرا نیست.»

در ادامه دکتر لیلا وصالی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و مدیر عامل انجمن سواد رسانه ای ایران در این نشست گفت: «هنوز بشار سقوط نکرده بود که خبر آن در ارتش سوریه منتشر شد. این نشان می‌دهد قدرت رسانه در جنگ شناختی و پیشبرد جنگ نظامی می‌تواند مهم باشد. ما کمتر از این قدرت بهره می‌گیریم.»

او به تبیین و روشنگری رهبر انقلاب و شبهه‌زدایی از دلایل حضور ایران در سوریه، اشاره کرد و گفت «ایشان دو توطئه همزمان در سوریه و عراق را با یک عبارت خنثی کردند تا جوانان این کشورها با امید وارد ماجرا شوند. این یک کار رسانه‌ای تمیز است و ما به عنوان اصحاب رسانه باید به این بیانات ضریب بدهیم و تحلیل‌های مختلف از آن را ارائه دهیم.»

در بخش دیگر این گردهمایی، پنل «شبکه نمایش خانگی، سواد رسانه‌ای و والدگری رسانه‌ای» با حضور دکتر «لیلا وصالی»، دکتر «محمدصادق افراسیابی» معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا، و «محمدصادق دهنادی» معاون آموزش و پژوهش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد.

افراسیابی در این پنل گفت «یکی از موضوعات مهمی که باید تبیین کنیم، این است که تنظیم‌گری صرفاً تنظیم‌گری محتوایی نیست. بسیار فراتر از این است. اما گاهی منتقدین برخی سریال‌ها و برنامه‌های شبکه نمایش خانگی ناخواسته باعث بیشتر دیده شدن محتوایی می‌شوند که به آن انتقاد دارند. چون به جای ترویج سریال‌ها و برنامه‌های مناسب شبکه نمایش خانگی که لیست برنامه‌ها و سریال‌های مناسب را مجمع تحلیلگران ساترا منتشر کرده است، در مقام عمل دائم از سریال‌ها و برنامه‌هایی صحبت می‌کنند که خودشان به آنها نقد دارند.»

وی افزود: «رسانه‌ها و انجمن رسانه‌ای ایران می‌توانند درباره آثار خوب و توصیه‌شده هم به مردم اطلاع‌رسانی کنند و آنها را تشویق کنند که آثار خوب شبکه نمایش خانگی را ببینند.»

افراسیابی با بیان اینکه در معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا مجمع تحلیلگران را ایجاد کرده‌ایم گفت «اشخاص حقیقی و حقوقی و سازمان‌های متولی محتوایی را به این مجمع دعوت کرده‌ایم. ضمن اینکه در بحث والدگری رسانه‌ای هم لازم است خانواده‌ها مهارت‌های لازم را داشته باشند و رده‌بندی سنی محتواها را برای فرزندانشان رعایت کنند. اما بسیاری از خانواده‌ها این مسئله را رعایت نمی‌کنند.

 

چون بحث رده‌بندی سنی در کشور ما خوب معرفی نشده و جا نیفتاده است.»

وی همچنین گفت «با توجه به نیاز مخاطبان لازم است محتوا در ژانرهای مختلف تولید شود که ممکن است برخی ژانرها مخاطب خاص داشته باشد و صلاح نباشد اعضای خانواده کنار هم ببینند. در مورد برخی سریال‌ها هم ممکن است نیاز باشد والدین باید در کنار فرزندان باشند و با آنها درباره محتوای دریافتی گفت‌وگو کنند و از این طریق فرهنگ خود را به فرزند انتقال دهد. این خود، یک راهکار آموزش است و می‌تواند اتفاقات موردنظر والدین را در خانواده رقم بزند. ضمن اینکه خانواده‌ها باید به والدین بیاموزند که خودشان هم رده‌بندی سنی را رعایت کنند و محتوای با رده‌بندی سنی بالاتر را استفاده نکنند.»

در ادامه دهنادی گفت: «چرا اتفاقی که دکتر افراسیابی گفتند نمی‌افتد؟ چرا همه ی هم و غم کشور روی خطوط قرمز متمرکز شده است و تلاشی برای معرفی و تبلیغ برنامه های منطبق بر خطوط سبز نمی‌شود؟ این‌ها سوالات مهمی است که باید از خود بپرسیم. ای کاش انجمن سواد رسانه‌ای هم و غم خود را بگذارد روی اینکه خط سبز محتوا را مشخص کند. برخی فعالان سواد رسانه ای مدام می‌گویند نکن، نبین، این محتواهای شبکه نمایش خانگی پشتش نفوذ دشمن است، پشتش توطئه است و... این توصیه ها به معنای استفاده نکردن از رسانه است و باعث می‌شود جامعه کار خودش را بکند و اثری که دوست دارد را ببیند و منتقدین هم دائم فریاد بزنند که فلان سریال و فلان برنامه شبکه نمایش خانگی مشکل دارد، چون نگاه خط سبزی در کشور فراموش شده است و همه روی خطوط قرمز متمرکز شده اند، تا بالاخره اخیراً یک تحولی در یکی از دستگاههای فرهنگی شکل گرفت و سازمان تنظیم مقررات ساترا، مجمع تحلیلگران را با هدف توجه به خطوط سبز ایجاد کرد.»

در ادامه پنل دیگر همایش با موضوع «نقد و بررسی عملکرد آموزش و پرورش در حوزه سواد رسانه‌ای» با حضور دکتر «سجاد مهدیزاده» عضو هیئت‌علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق و سرهنگ «علی‌محمد رجبی» رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتای فراجا حضور برگزار شد.

مهدیزاده با دسته‌بندی مردم از نظر سواد رسانه‌ای به سه دسته گروه کف میدان، افراد آکادمیک و نیز مدیران، گفت: «این گروه‌ها جداگانه کار می کنند و گویی حرف همدیگر را خوب متوجه نمی‌شوند. نیاز است که این سه گروه با هم فکر کنند و کار را با هم پیش ببرند.

ما در وزارت آموزش و پرورش در متن دو کتاب درسی داریم سواد رسانه‌ای را درس می‌دهیم. در دو سال اخیر سندی تدوین شده با نام «شایستگی‌های مشترک» که کل کتب درسی را موظف می‌کند به نکات خاصی توجه کنند، از جمله سواد ارتباط، نوبت، سواد مالی، خودمراقبتی و...»

وی تأکید کرد: «بسیاری از نقص‌های کتاب درسی باید با کمک معلمات کارآمد دربیاید. اما متأسفانه ما معلق خلاق و کارآمد نداریم که این کار را بکنند. ضمن اینکه مادامی که خانواده همراه نیست و در سنین پایین برای فرزند تبلت و گوشی با اینترنت تدارک می‌بیند، معلم هم کاری نمی‌تواند بکند. در این فضا، هر خانواده‌ای باید چارچوب‌های خود را داشته باشد و محتوای در دسترس بچه‌ها را مدیریت و گزینش کنند.»

او در ادامه افزود: «ساختار خانواده از نظر آموزش سواد رسانه‌ای اشکالات زیادی دارد. اما مشکل اینجاست که خانواده‌ها هم مطالبه نمی‌کنند. ضمن اینکه قرار نیست همه چیز را آموزش و پرورش و در کتاب‌های درسی حل کند. ما نیاز به عقل کلانی داریم که همه این نیروها را به هم وصل کند تا کار را با کمک هم دربیاورند.»

سرهنگ «رجبی» در تحلیل مشکل موجود که کارهای فرهنگی در کشور پیش نمی‌رود گفت: «تا زمانی که اقتصاد لازم برای کارهای فرهنگی دیده نشود و نظام برنامه‌ریزی درستی نداشته باشد، کار انجام نمی‌شود. وقتی پیشنهادی به فرد یا سازمانی داده می‌شود باید قابل‌اجرا باشد. در ساختارهای حاکمیتی معمولاً این ایراد وجود دارد که سازوکاری برای کمک گرفتن از انجمن‌ها وجود ندارد، اما مدام از آنها دعوت به همکاری و همفکری می‌شود.»

او همچنین افزود «روز اولی که شهید رئیسی خدمت رهبر انقلاب رسیدند به عنوان رئیس‌جمهور، آقا به ایشان فرمودند بروید ساختار حکومت را مردمی کنید. بخشی از این مردمی‌سازی در همین جا تعریف می‌شود که ساختار تعامل با مردم را ایجاد کنیم، که باید قانونش ابتدا تصویب شود.»

در ادامه این گردهمایی احکام معاونین، مدیران، مشاورین و مسئولین جدید کارگروه های انجمن سواد رسانه ای ایران همزمان با پایان یافتن دوره مسئولیت مسئولین سابق انجمن توسط لیلا وصالی مدیر عامل و سید مرتضی موسویان رییس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران به شرح زیر اعطاء شد:

 

رئیس شورای پژوهشی انجمن: دکتر علی‌محمد اسماعیلی

معاونت پژوهش: دکتر بهاره نصیری

معاونت آموزش: دکتر الهه خوانساری

معاونت توسعه، جذب و ارتقا سرمایه‌های انسانی: دکتر سید پیمان خادم‌الحسینی

معاونت استان‌ها: فاطمه نوری جهانگرد

معاونت انتشارات، مجلات و نشریات: احسان رستگار

مدير روابط عمومی: آسیه یازرلو

مدیر اجرایی: دکتر نوید احمدزاده

مشاور رسانه و امور بین‌الملل: دکتر حنیف غفاری

مشاور امور مشارکت‌های اجتماعی: حمید بوروغنی

سردبیر نشریات انجمن: سیده الناز ميرشفیعیان

مشاور مدیرعامل و مسئول دبیرخانه انجمن: دکتر رؤیا صدیقی

مدیر کار گروه پایش نقد و تحلیل محتوای رسانه‌ای: دکتر نیره آزادی

مدیر کار گروه خانواده زنان و کودکان: سیما شریفان

مدیر کارگروه آموزش و پرورش: ابراهیم طالبی

مدیر کارگروه بازی‌ها و سرگرمی‌های دیجیتال: مهندس مرتضی جمشیدی

مدیر کارگروه تولید محتوا: دکتر علی‌اصغر فاریابی

مدیر کارگروه امور فرهنگی، بازدیدها جشنواره‌ها و همایش‌ها: مرضیه قهرمانی

مدیر کارگروه امور بین‌الملل: دکتر پدیده پروینی

مدیر کارگروه امنیت دیجیتال: سرهنگ علی‌محمد رجبی

مدیر کارگروه رسانه: رقیه بقائی

مدیر پشتیبانی و پیگیری معاونت امور استان‌ها: رحمان زنگنه



:: برچسب‌ها: سواد رسانه ای , انجمن رسانه , ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : دبیر یک
ت : شنبه 14 دی 1403
.

رسانه نو // حماسه آفرینی های فرزندان دیار سردار جنگل در جبهه مقاومت ، آنقدر به دل سردارِ دل ها خوش نشست که گفت : من افتخار می کنم ، یک رشتی هستم.

-   -   -

آوای رودکوف ، سروده جدید دکتر حجت بقایی؛

من قاسم سلیمانی اهل رشتم

 

https://avayerodkof.ir/0009Z5

 

من قاسم سلیمانی اهل رشتم

-   -   - 

من قاسم سلیمانی ام

اهل ایرانم 

زادگاهم کرمان 

زیارتگاهم خراسان 

مرزبان سیستان و کردستانم 

عاشق جوانان ایرانم

همرزم دلاوران گیلانم

من  اهل رشتم 

روز رشت است و یادی از یک رشتی 

که جهان را متحیر کرد .

-   -   - 

حجت بقایی ( روز رشت ۱۴۰۳ )



:: برچسب‌ها: من اهل رشتم , سردار سلیمانی , قاسم سلیمانی , روز رشت , شهید سلیمانی , شعر فارسی , دکتر حجت بقایی , حجت بقایی , دکتر بقایی , ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : دبیر یک
ت : شنبه 13 دی 1403
.

دکتر حجت بقایی چشم و چراغ گیلان را تا شبکه یک همراهی می کند

به گزارش رسانه نو ، برنامه چشم و چراغ کاری از تولید سیمای مرکز گیلان است، که با موضوع جمعیت و فرزند آوری از شنبه ۸دی۱۴۰۳ در کنداکتور شبکه یک سیما قرار گرفت.
و تا شنبه ۱۳ دی هر روز از ساعت ۹ تا ۹:۴۵ روی آنتن شبکه یک می‌رود.
این برنامه با دعوت از کارشناسان خانواده به اهمیت مهارت فرزندآوری و فرزند پروری و آموزش مهارت‌های لازم به فرزندان با ارائه راهکار‌های موثر و مناسب جهت ایجاد یک ارتباط موثر و بنیادی با فرزندان به بحث و گفتگو می‌پردازد.
پخش گزارش موضوعی، مجموعه بوسیدن روی ماه، نماهنگ، استوری موشن ومجموعه شکوه مادری از بخش‌های این برنامه است.
لازم به ذکر است در این مجموعه برنامه دکتر حجت بقایی به عنوان تکنسین استودیو ، تنظیم رنگ ، دستیار مهندس صداوتصویر ، اُپراتور دوربین (تصویربردار) با این مجموعه برنامه همکاری دارد.



:: برچسب‌ها: حجت بقایی , برنامه چشم و چراغ , شبکه یک , صداوسیمای گیلان , فرزندآوری , دکتر حجت بقایی , دکتر بقایی , ,
:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : دبیر یک
ت : دو شنبه 10 دی 1403
.

همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده برگزار می‌شود

«همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده»، ۱۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش رسانه نو به نقل از دبیرخانه سمینار بین المللی هوش مصنوعی ، همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده، با مشارکت بالغ بر 20 دانشگاه و مرکز علمی منتخب ایران و 30 دانشگاه و مرکز علمی معتبر سایر کشورهای جهان در تاریخ دهم بهمن‌ماه 1403 در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد. در این همایش اساتید و پژوهشگران برگزیده از کشورهای چین، ایتالیا، روسیه، مالزی، سنگاپور و عراق و همچنین اساتید و پژوهشگران برگزیده ایرانی به ارائه آخرین یافته‌های علمی و فناوری خود در زمینه هوش مصنوعی و تمدن آینده به صورت حضوری و مجازی می‌پردازند. همچنین در نمایشگاه جانبی این همایش، شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور به ارائه آخرین محصولات خود در زمینه هوش مصنوعی خواهند پرداخت. گفتنی است پژوهشگران علاقه‌مند به شرکت در این همایش می‌توانند مقالات علمی خود را از طریق سایت همایش به آدرس https://icai.ihu.ac.ir ارسال کنند.

منبع : https://hooshemasouei.blogsky.com/1403/10/12/post-41/



:: برچسب‌ها: همایش بین المللی , هوش مصنوعی , سمینار بین المللی , هوش مصنوعی و تمدن آینده , ,
:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : دبیر یک
ت : چهار شنبه 5 دی 1403
.

به گزارش رسانه نو ، با توجه به نیاز دانشپذیران به الگوهای زنده جهت اجرا در حوزه های مختلف مدیریت گروه آموزشی در نظر دارد ، مجموعه کارگاههای آموزشی تخصصی را اجرا نماید. لذا علاقمندان جهت هماهنگی در اجرا و مشارکت در برگزاری کارگاهها می توانند با گروه آموزش در تماس باشند .

مدارک و گواهیهای کارگاهها با دانشگاه مورد تفاهم نامه است ...

دفتر ارتباطات و رسانه ، دانشگاه بین المللی تحقیقات حقوقی و مدیریت در آسیا

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک معلمی که مهندس شد - طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک زندانی هم بند انقلابی -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک مربی فوتبال از سنگاپور -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی ///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک پیرزن پاروزن -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی ///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک راننده کامیون در روستای دورافتاده -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی ///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک ترشی فروش -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی ///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک نامه رسان سینه زن -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک راننده زیتون فروش -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی ///

کارگاه آموزشی مدیریت به سبک شباهنگ -

طراحی و اجرا : دکتر حجت بقایی ///

و موارد دیگری که بعد از آماده شدن جزوات جهت استفاده علاقمندان اعلام می شود .///

منبع : مدیر برنامه های دکتر بقایی



:: برچسب‌ها: کارگاه آموزشی , دکترحجت بقایی , کارگاه مدیریت , دکتر بقایی , کارگروه صلح و سازش , شورای راهبردی , گروه آموزشی گرگ کاسپین , ,
:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : دبیر یک
ت : چهار شنبه 1 دی 1403
.

استاد فریدون قدیمی ، مستندساز تکرار نشدنی گیلان بازنشست شد

دکتر حجت بقایی در کانال شخصی خود در مورد خداحافظی استاد فریدون قدیمی از تلویزیون نوشت .

به گزارش رسانه نو به نقل از تیوال ، دکتر بقایی در این یادداشت کوتاه با اشاره به سوابق کاری استاد قدیمی افزود : امروز یکی از همکارانم بازنشست شدند.

استاد فریدون قدیمی ( تهیه کننده ، کارگردان ، نویسنده ) یک همکار فوق العاده که در کار خود هم از نظر حرفه ای و هم از نظر اخلاقی فوق العاده بودند. انشاالله در ادامه مسیر زندگی و تولیدات هنری درخشان تر باشند . بنده با ایشان در بیش از ۱۵ سال همکاری در برنامه های مختلفی به عناوین مختلف همکاری داشتم، از تکنسین دوربین تا تصویربردار و روابط عمومی ...

مرد تکرار نشدنی مستند گیلان ، به حق عنوان مناسبی برای این هنرمند عزیز و گرانقدر است .

در اینجا جهت اطلاع چند نمونه از تولیدات استاد فریدون قدیمی تا آنجا که حافظه ام یاری کند و با کمک آرشیو بلاگم منتشر می نمایم :

-سینمایی رویای شیشه ای - سینمایی شباهنگ در حزیز - سینمایی همیشه باران - مستند جشن مهرگان

- مستند همیشه باران - مستند قلعه رودخان - مستند ارثیه مادری - مستند در جستجوی گوزن شمالی - مستند سگ - مستند بحران برف - مستند سفر سبز - مستند پروفسور سمیعی - مستند موج و مرجان - نویسنده، تهیه کننده وکارگردان مستند غار آویشو - مجموعه نمایشی عیده بازار - تهیه کنندهمجموعه نمایشی کودک و نوجوان ( خاله باران ) - تهیه کننده مجموعه برنامه ۱۲ روی ۸ - کارگردان تلویزیونی سریال نمایشی مهمانسرای امید -کارگردان تلویزیونی سریال نمایشی ‌خانه بخت - کارگردان تله فیلم ارثیه مادری - کارگردان مجموعه عروسکی یکی بود یکی نبود - کارگردان مجموعه عروسکی قصه های خوبان - کارگردان سریال نمایشی مردی که زیاد نمی دانست - کارگردان سریال نمایشی این خانه روشن است - کارگردان سریال نمایشی آنسوی شالیزار - کارگردان فیلم داستانی یک روز صبح و دهها برنامه دیگر . . .



:: برچسب‌ها: فریدون قدیمی،مستندساز،بازنشست،کارگردان،فیلمساز،تهیه کننده، ,
:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : دبیر یک
ت : پنج شنبه 30 آذر 1403
.

دکتر حجت بقایی پژوهشگر و فیلمنامه نویس از طراحی کارگاه ویژه در آینده خبر داد. دکتر بقایی گفت: سه خصلت نسل بشر را نابود می کند، که از این نقطه ضعف کسانی که بخواهند سرزمینی را محو کنند استفاده می کنند. انحصار، تعصب، و نژادپرستی.  انحصار فقط تعداد انگشت شمار را بشر می داند. […]

 
یه گزارش رسانه نو به نقل از آبتاب دکتر حجت بقایی پژوهشگر و فیلمنامه نویس از طراحی کارگاه ویژه در آینده خبر داد.

دکتر بقایی گفت: سه خصلت نسل بشر را نابود می کند، که از این نقطه ضعف کسانی که بخواهند سرزمینی را محو کنند استفاده می کنند. انحصار، تعصب، و نژادپرستی. 

انحصار فقط تعداد انگشت شمار را بشر می داند.
 
تعصب فقط افراد هم عقیده را بشر می داند. 
 
و نژاد پرست فقط افراد هم نژاد خود را از جنس بشر می داند.
 
منشا هر سه خصلت تعصب است، یعنی تعصب به انحصار یا نژادپرستی ختم خواهد شد و خلاصه تعریف تعصب یعنی آدم متعصب گمان می کند عقیده او مقدس ترین، یا بهترین عقیده است و یا گاهی خیلی بیشتر فکر می کند عقیده او تنها عقیده موجود است و باقی عقاید یا دروغین هستند و یا باید با عقیده او همراه شوند وگرنه باید نابود شوند.
 
این در حالی است که فرد متعصب حتی وقتی متوجه می شود عقیده اش یا هدفش اشتباه است، باز نمی تواند از آن دست بکشد.
 
بقایی افزود: بی‌تردید اساسی‌ترین پایه عبودیت و بندگی خدا تسلیم و تواضع در برابر حق است و به عکس هرگونه تعصب و لجاجت مایه دوری از حق و محروم شدن از سعادت است. تعصب به معنی «وابستگی غیرمنطقی به چیزی‌» تا آنجا که انسان حق را فدای آن کند و لجاجت‌ به معنی اصرار بر چیزی است‌ به گونه‌ای که منطق و عقل را زیر پا بگذرار، ثمره این دو شجره خبیثه نیز «تقلید کورکورانه‌» است که سد راه پیشرفت و تکامل انسان‌هاست.
 
هنگامی که به تاریخ انبیای بزرگ بازمی‌گردیم و علل انحراف و گمراهی اقوام پیشین را مورد بررسی قرار می‌دهیم به خوبی می‌توان دریافت که این سه امر (تعصب و لجاجت و تقلید کورکورانه) نقش اصلی را در انحراف آنها داشته است و یک برنامه عام برای همه اقوام زشت‌کار پیشین بوده است، آنها به خاطر وابستگی شدید به افکار و برنامه‌های خرافی، و لجاجت و اصرار بر آنها، چشم و گوش بسته به پیروی نیاکان‌شان ادامه می‌دادند و به این طریق، خرافات بی‌اساس از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شد، وصدای دلنشین مردان الهی که برای هدایت آنها آمده بودند، در میان نعره‌های جاهلانه آنان گم می‌شد.
 
وی در ادامه گفت: من همان طور که در کارگاهها هم ذکر می کنم، در این زمینه صاحب نظر نیستم و فقط آنچه را که می دانم در کنار مطالعاتی که داشتم در کنار هم قرار می دهم. در کارگاههایی که اجرا می کنیم اغلب به مواردی که در مدیریت تاثیرگذار است اشاره می کنیم و به برخی موارد به طور مفصل می پردازیم. بحث می کنیم، سئوال می کنیم، موشکافی می کنیم و تجربیات مدیران و اساتید را جویا می شویم، این خوب است، و خیلی مواقع خودمان هم یاد می گیریم، و تعصب از اینجا آغاز می شود، مثلا اکثر دوستان و اساتید مرا مورد شماتت قرار می دهند و بسیاری از آنها با من قطع رابطه کرده اند. بابت همین تعصبی که روی من و تجربیاتم داشتند. در صورتی که من بدون تعارف خودم گمان می کنم هیچ نمی دانم و هیچ نیستم.
آنها معتقدند من نباید اینجا باشم. و این در حالی است که ایشان خودشان برای من (این من استعاری است) هیچ کاری نمی کنند. خوب اگر جای من اینجا نیست، پس کجاست؟
ببینید گاه افراد چنان به تعصب می رسند که آموخته هایشان آنها را از سرزمینشان، از خانواده شان، از آرامششان دور می کند. آنها متعصب شده اند که حتما باید بروند، حتما باید از این دانش استفاده کنند، به هر قیمتی که شده. خوب این یک جاییش خوب است و خیلی جاهایش غلط! 
می پرسید چرا؟
چون این استفاده از دانش است یا استفاده دانش از شما، خیلی از افراد را دیده ام و شما هم دیده اید که به خاطر استفاده از علم، خانواده هایشان از هم پاشیده، شرکتهایی را نابود کرده اند. چه افرادی که پس از این اتفاقات می میرند، و شمایی که به خاطر علم هر کاری می کنید، اصلا مقصر نیستید و دارید در گسترش علم تلاش می کنید. این تعصب واژه پیچیده ای است و اغلب افراد متعصب بودن خود را قبول ندارند.
ذکتر بقایی گفت: در ادامه قبل از اینکه به شرایط بوجود آمدن تعصب بپردازیم، در ابتدا یک فرمول را به خاطر داشته باشید:
تعصب = انحصار = نژادپرستی
نژادپرستی = تعصب = انحصار
انحصار = نژادپرستی = تعصب
تعصب بسیار ساده بوجود می آید و در هر صورت آسیب می زند. تعصب خوب هم ممکن است داشته باشیم ولی تعصب و انحصار و نژاد پرستی فاصله هایی بسیار کوچک باهم دارند و شدیدا به هم وابسته اند.
مثلا شهید مطهری در کتاب اسلام و مسئله ملیت ص۴۲ مثالی از روش پیامبر (ص) در پیشگیری از تعصب ذکر کرده است:
پیغمبر (ص) راجع به این مسئله حساسیت نشان مى‌داده است و نمى‌گذاشت کوچکترین بروز تعصب قومى در میان مردم پیدا بشود. در سنن ابى‌داود مى‌نویسد در جنگ احد یک غلام ایرانى جزو مسلمین بود؛ در یک حمله‌اى که کرد حریف را زد و بعد به عنوان حماسه و افتخار گفت: «أنا الغلامُ الفارسى» منم یک جوان ایرانى. تا این حرف را گفت، پیغمبر (ص) جلو آمد و فرمود: دیگر این حرف را نزن، بگو «أنا الغلامُ الانصارى». منم جوانى که از انصار اسلام هستم، چرا؟ چون پیغمبر (ص) مى‌دانست تا او بگوید أنا الغلام الفارسى، آن دیگرى مى‌گوید أنا الغلام العربى. (مثال برای تعصب و نژادپرستی)
و یا شما به عنوان فروشنده، تاجر و بازرگان می آیید محصولی تولید می کنید و کم کم با کیفیت، قدرت، کنار زدن رقیبان، بازار را در اختیار می گیرید. این بازار را گرفتن اولا به چه قیمتی و دوما با چه ترفندی صورت می گیرید. به این می گویند انحصار که خود در اجتماع موجب مضررات بسیاری خواهد بود و این انحصار باعث می شود که برخی افراد نسبت به محصول و کالای شما متعصب شوند. و این تعصب دو حالت دارد یا اینکه متعصبند که از آن دفاع کنند چون نان و روزیشان است و اگر نباشد آنها صدمه خواهند دید و در صورت دوم متعصبند که آن را نابود کنند و از آن دوری می جویند، چرا که گمان می کنند این شرکت با محصولات و کالاهایش نان آنها را آجر کرده است. (مثال برای تعصب و انحصار)

ایشان در پایان عنوان کرد که منتظر نظرات و راهنماییهای پژوهشگران، اساتید گرانقدر برای طراحی و برگزاری پربارتر این کارگاهها هستند.



:: برچسب‌ها: تعصب , نسل بشر , انحصار , پژوهشگر , نژادپرستی , مطالعه اجتماعی , آبتاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : دبیر یک
ت : شنبه 29 آذر 1403
.

 

 اضطراب ناشی از استفاده بی‌رویه از ابزارهای هوشمند می‌تواند به افسردگی منتهی شود و باید از آن دوری چیست؟

((قربانعلی تنگ شیر مدرس دانشگاه))

 

رسانه نو // ارتباطات در دنیای کنونی با سرعت بی‌سابقه‌ای در حال پیشرفت است و انسان‌ها ناچار به استفاده از ابزارهای الکترونیکی هستند. با این حال، استفاده صحیح از این ابزارها همراه با سواد رسانه‌ای می‌تواند ما را از آسیب‌های ناشی از آن‌ها محافظت کند. در این میان، خانواده‌ها و مدارس از مهم‌ترین محیط‌ها برای استفاده از این ابزارها به شمار می‌روند.

شبکه‌های اجتماعی امکانات زیادی همچون برقراری ارتباط سریع، افزایش آگاهی عمومی، تبادل نظر، ابراز خلاقیت و ایجاد فرصت‌های شغلی فراهم می‌کنند، اما در عین حال مشکلاتی چون اضطراب، افسردگی، اعتیاد به فضای مجازی، انتشار اطلاعات نادرست، تهدیدات حریم خصوصی و تأثیر منفی بر روابط واقعی نیز به همراه دارند. استفاده مفرط از این ابزارها می‌تواند به کاهش تعاملات واقعی، مشکلات خواب، اختلالات جسمی و افزایش اضطراب و استرس منجر شود. همچنین، دسترسی آسان به محتوای نامناسب می‌تواند رفتارهای پرخطر را در جوانان تشویق کند.

برای کنترل و مدیریت بهتر، والدین باید محدودیت‌های زمانی برای استفاده از ابزارهای الکترونیکی تعیین کنند، خود الگوی مناسبی از تعادل در استفاده از این ابزارها باشند، با فرزندان خود درباره خطرات و مسئولیت‌های آنلاین گفتگو کنند و از نرم‌افزارهای کنترل برای نظارت بر محتوای مصرفی آن‌ها بهره بگیرند. علاوه بر این، فعالیت‌های خانوادگی و ورزشی باید تقویت شود تا فضای واقعی ارتباطات حفظ شود.

اضطراب ناشی از استفاده بی‌رویه از ابزارهای هوشمند می‌تواند به افسردگی منتهی شود و باید از آن دوری جست. در نهایت، رسانه‌های اجتماعی می‌توانند مفید باشند، اما تنها با سواد رسانه‌ای مناسب و استفاده مسئولانه از آن‌ها می‌توان از مزایای آن بهره برد و از تبدیل شدن به یک معتاد رسانه‌ای جلوگیری کرد.

منبع : شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌ عمومی‌ ایران (شارا)



:: برچسب‌ها: شارا , رسانه نو , شبکه روابط عمومی , ارتباطات , افسردگی , رسانه مجازی , ابزار الکترونیکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : دبیر یک
ت : جمعه 29 آذر 1403
.
هفتمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت پیشکسوتان و فرماندهان کمیته انقلاب اسلامی در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

رسانه نو // به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، شب خاطره با محوریت روایت پیشکسوتان و فرماندهان کمیته انقلاب اسلامی، شامگاه‌ (سه‌شنبه) با حضور پیشکسوتان و فرماندهان کمیته انقلاب اسلامی در موزه دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
در ابتدا، سردار کرم‌پور رئیس کانون پیشکسوتان فراجا در سخنانی یاد و خاطره رزمندگان دوران دفاع مقدس را گرامی‌داشت و اظهار داشت: در این جلسه شب خاطره دو نسل و دو طبقه‌ی که در بخش امنیت میهن اسلامی‌مان توفیق خدمت داشته‌اند، حضور دارند. نسل اول در روزهای ابتدایی انقلاب در تهران‌بزرگ و شاکله کمیته انقلاب اسلامی را شکل دادند و سپس در کنار عزیزترین فرزندان در جبهه نبرد، جوانانی که از دانشگاه علوم انتظامی در این جلسه هستند، پیوند زیبایی شکل داده‌‌ شده است.
وی خاطره‌ای از "شهید ناصر دادرس" ذکر کرد و گفت: این شهید در کارگزینی کمیته سابق روی کاغذ نوشت "برادر ارجمندام، جناب اسماعیلی! من انشالله به فضل خدا اگر روزی بود، شنبه یا نهایتا یک‌شنبه در خدمت شما هستم اما حسب وظیفه می‌خواهم این دقایق را در محضر رزمندگان باشم"؛ اما ایشان در همان روزها در جریان بازدید از منطقه به شهادت رسید و یک‌شنبه ایشان تشییع شد. لذا این رزمندگان از تمام لحظات برای خدمت استفاده می‌کردند.
در ادامه سردار علی‌قلی فودازی به روایت بخش‌های از مبارزات کمیته در تهران پرداخت و گفت: جوان‌های امروز از چگونگی ایجاد کمیته‌های انقلاب در روزهای ابتدایی انقلاب اطلاع ندارند؛ این کمیته‌ها ابتدا در مساجد شکل گرفتند که اولین کمیته مربوط به استقبال از امام خمینی(ره) بود.
این پیشکسوت کمیته انقلاب اسلامی با بیان اینکه شهربانی و پلیس‌قضایی از دیگر مجموعه‌های برامده از کمیته انقلاب اسلامی بودند، گفت: مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی در راس کمیته‌های انقلاب اسلامی در تهران بودند که در ادامه به ۱۴ مجموعه توسعه پیدا کردند و حدود ۱۴ هزار نیرو در منطقه جنوب تهران داشتند که عمده وظیفه این کمیته‌ها تامین امنیت مردم بود.
وی با تاکید براینکه کسانی که در کمیته ماندند کسانی بودند که تابع ولی‌فقیه و حضرت امام (ره) بودند، گفت:  همه بچه‌هایی که در کمیته‌های انقلاب اسلامی بودند به عشق امام(ره) ایستادند و مهمترین کار مقابله با گروهک منافقین بودند. اولین برخورد با منافقین در خیابان هلال احمر و علیه مرکز آموزش منافقین در سال ۱۳۵۹ بود.
فودازی تصریح کرد: در عملیاتی سه دختر عضو گروهگ منافقین را اوایل سال ۱۳۶۰ در خیابان وحدت اسلامی دست‌گیر کردیم که آن‌ها ۱۲ عملیات و ترور موفق انجام داده بودند.
در بخش دیگر این مراسم، حمید احمدی، از پیشکسوتان کمیته در سخنانی گفت: شخصا ورودی ۲۳ سال ۱۳۵۷ و اولین مجروح کردستان بودم که تیرخلاص خوردم و در عملیات برون‌مرزی و آبادان و گیلانغرب زخمی شدم اما همچنان زنده هستم.
وی گفت: اولین قائله‌ی که در کردستان ایجاد شد امام خمینی(ره) پیام دادند که این قائله را جمع کنید که شهید چمران در میدان بود و شرایط به طوری که کومله به پای بچه‌های جهاد نعل می‌زنند. ما داوطلبانه به پادگان امام حسین(ع) رفتیم و پس از اموز‌هایی راهی کرمانشاه و جوانرود شدیم و مقابل دشمن ایستادیم. 
در ادامه سردار هاشمی از پیشکسوتان کمیته، مادران را ریشه پیروزی انقلاب دانست و با بیان اینکه اگر ما در صحنه‌های انقلاب خدمتی انجام دادیم، به پشتوانه مادران و همسران بود، گفت: بچه‌های کمیته در روزهای انقلاب بدون هیچ چشم‌داشت و فیش‌های حقوقی و به دستور امام خمینی(ره) وارد میدان کمیته شدند و تا آخر ایستادند.
سپس، سید منصور موسوی از آزادگان کمیته انقلاب اسلامی گفت: ۱۱ سال در اسارت آمریکایی‌ها بودم درحالی که هیچ مدرکی از ما نداشت ولی چون ظالم بودند ما را نگه داشتند؛ دشمن مسائل روحی و روانی را علیه ما انجام می‌داد.
در پایان این مراسم از خانواده‌های شهیدان دوران دفاع مقدس شهید سید برات حسینی، شهید محمدابراهیم حمیدی و شهید مجید بیاتی تجلیل شد.



:: برچسب‌ها: جهانی پرس , فراجا , جهانی خبر , شب خاطره , دفاع مقدس , ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : دبیر یک
ت : جمعه 28 آذر 1403
.

پروژه «تار و تاریخ» با طراحی و آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد، با آهنگ «بی زمان» به گنبد سلطانیه سفر کرد.

رسانه نو // به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی پروژه «تار و تاریخ»، تابلو موزیکالِ «بی زمان» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و شعری از حسین منزوی است. اهالی «تار و تاریخ» برای ضبطِ تصویریِ این اثر به استان زنجان سفر کرده‌اند تا تابلوموزیکالی ویژه برای گنبد سلطانیه شکل دهند.
در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته، سعید صفری آواز خوانده، پوریا فرج نژاد کمانچه و هومان حیدری دف نواخته است.
گروه تمبک نوازی را در این اجرا نیما ارغوانی‌فرد، پرنیا عباسی آزاد، علی نقدی، آرسام کیانی، ثنا محمدی، رهام رضایی و برسام کتابی تشکیل داده‌اند.
میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکال «بی زمان» یادداشتی نوشته که در ادامه متن آن را می‌خوانید:
«به چند دلیل سفرم به زنجان و ضبط ویدیوی «بی‌زمان» برایم شگفت انگیز بود.
اول مطالعه تاریخ گنبد سلطانیه و عشق و علاقه‌ای که سلطان محمد خدابنده به ساخت این بنای عظیم داشت که سومین گنبد بزرگ آجری جهان است. که قطعاً در مورد آن در ویدیوی دیگری که در همین بنا گرفته شده بیشتر توضیح خواهم داد.
دوم عشق و شور و هیجان کودکان و نوجوانان زنجانی بود که با توجه به سن کمشان به لطف استادشان، نیما ارغوانی فرد عزیز، مسلط و با اعتماد به نفس کنارم نواختند.
و سوم داستان عجیب ساز زیباییست که در دستانم می‌بینید.
برای دیدار به کارگاه رسول خجسته، سازنده توانای تار، رفتم و ساعت ها گپ زدیم و سازهایش‌ را دیدم و با تعدادی هم نواختم.
یک ساز توجهم را جلب کرده بود که هم ظاهر متفاوتی داشت و هم صدایی بالغ.
پرسید که سفر بعیدت به کجاست؟ گفتم بناست به زنجان بروم.
گفت می‌دانستی من زنجانی هستم؟!!
نمی‌دانستم!
انگار ساز مرا انتخاب کرده بود و در بهترین زمان ممکن در کنارم قرار گرفت.
نام ساز را «رسا» گذاشتم و با مهربانی رسول خجسته همراهم شد.
عشق سلطان محمد خدابنده، عشق و اشتیاق موزیسین‌های زنجان، عشق خجسته به تار و زبان حسین منزوی ...
کجا و کی در این اقلیم بی‌معنیست این عشق است
و عشق از بی‌زمان از ناکجا آباد می‌آید

قطعه «بی زمان» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو 54 انجام شده است.
کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.
پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.
آلبوم «تار و تاریخ1» در سال 2023 توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز - سال 2023 و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
تا کنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.



:: برچسب‌ها: جهانی پرس , تار و تاریخ , سلطانیه , زنجان , هنر , قطعه بی زمان , آهنگساز , ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : دبیر یک
ت : جمعه 28 آذر 1403
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی